Her er vi
Oversiktskart Uvdal
 
Uvdalsvegen 1150
3632 UVDAL
PrintFeilmelding
12. juli 2001

FEILMELDING:

 Tips når strømmen er borte!

Et strømbrudd kan ha mange årsaker, det kan være feil i det elektriske anlegget inne i boligen, eller det kan være problemer med nettet utenfor hus eller hytte.

Uvdal Kraftforsyning får sin spenning fra Statkraft og Buskerud Kraftnett. Svikt i forsyningen fra disse kan medføre at vi som everk ikke får noe å levere til deg som kunde.

UKF har ansvaret for nettet inn til grunnmuren eller innstrekket på utsiden av huset, mens det er huseiers ansvar å påse at det elektriske anlegget innenfor. Feil og mangler på anlegg innenfor dette må utbedres av elektroinstallatør. Sikringsbrudd er den vanligste årsaken til strømbrudd. Sikringer svekkes over tid og kan ryke uten forvarsel, derfor behøver ikke nødvendigvis et sikringsbrudd å skyldes kortslutning eller for høy belastning.

 

Når strømmen går:

  1. Noen omkoblinger skjer på hel time i løpet av natten uten varsel. Disse har normalt varighet under 3 minutter.
  2. Vårt nye automatiske feilseksjoneringsutstyr kobler inn friske deler av nettet i løpet av 3 minutter. På grunn av få fastboende er vi takknemlige for tilbakemeldinger fra områdene ved Imingfjell og Jønndalen ved strømbrudd over 3 minutter.
  3. Se etter om det lyser hos naboen(e).
  4. Sjekk egne sikringer. Dersom netteier tilkalles ved feil i egen installasjon, kan utrykningen måtte betales.
  5. Sjekk også sikringer i inntaksboks. De er som regel plassert på loft eller i kjeller.
  6. Har du observert spesielle hendelser som trefall over linjenett, lysglimt eller lignende, er vi takknemlige for å få beskjed om dette.
  7. Dersom det er strømløst over store områder, og UKF allerede er varslet om dette, er det greitt å vente med å ringe til du ser at andre har fått igjen strømmen, og du selv ikke har fått den tilbake.
  8. Dersom feilen antas å være på kraftforsyningens nett ringer du 32 74 50 00 hele døgnet. Vi har vakt 24 timer i døgnet, året rundt.
  9. Ved feil i egen installasjon: Kontakt autorisert installatør.